ETUSIVUYLEISÖLLEMEDIALLEURHEILIJATKUMPPANITORGANISAATIOUUTISETTULOSPALVELUYHTEYSTIEDOTeShop
OHEISOHJELMAA
PAIKOITUS
KISATORI
OHEISOHJELMAA
OSALLISTUJAT
Mehukatti

Turku on vuonna 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Kalevan kisat toimii kulttuuripääkaupungin viestinviejänä. Tämä näkyy tapahtumayhteistyönä ja yhteisenä viestintänä. Kulttuuripääkapunki toivottaa kisavieraat tervetulleiksi Paavo Nurmen stadionille omilla ohjlemanumeroillaan.

Tällä sivulla on nostettu esille myös muita tapahtumia ja tuotantoja, jotka ovat käynnissä Kalevan kisat -viikonloppuna Turussa.

KULTTUURIKESKUS LOGOMO

Kalevan kisat toimii Turku 2011 -säätiön viestinviejänä. Osana yhteistyötä Turku 2011 -säätiö tarjoaa Kalevan kisojen kävijöille kaksi lippua yhden hinnalla (koskee normaalihintaisia lippuja) kulttuurikeskus Logomoon. Lippuedun voi hyödyntää viikkoa ennen kisoja ja viikko kisojen jälkeen. Tarjoushintaisen sisäänpääsyn voi lunastaa esittämällä Kalevan kisojen lipun tai passin Logomon lipunmyynnissä, 2 lippua/Kalevan Kisat lippu.

Logomo on luovan talouden, taiteen ja kulttuurin keskus, joka toimii vain 700 metrin päässä Turun torilta.
 
Logomo on auki joka päivä klo 11-19.

Lisätietoa Logomosta ja sen näyttelyistä löytyy osoitteesta www.turku2011.fi/logomo.
ALKUMERI 6.-7.8.2011

Alkumeri-festivaaleilla yhdistyvät vesi ja musiikki – ne luovat ainutlaatuisen tilaisuuden nauttia hyvästä olosta Samppalinnan maauimalan upeassa ympäristössä. Kaksipäiväisen tapahtuman musiikista vastaavat suomalaiset huippuartistit (mm. Anna Puu, Jonna Tervomaa, Tapani Rinne, Tommy Lindgren, Wimme ja Jarmo Saari) yhdessä kansainvälisten vieraiden kanssa. Artistit valmistavat Alkumereen sen teemaan ja tunnelmaan sopivan teoksen, joten luvassa on ainutlaatuisia musiikkielämyksiä sekä ennen kuulemattomia versioita tutuista kappaleista. Veden päällä soittavan orkesterin musiikkia voi kuunnella altaassa tai altaan reunalla ja musiikin voi myös tuntea vedessä. Alkumeren taiteellisena johtajana toimii muusikko ja tuottaja Samuli ”Teho” Majamäki.

Festivaalialueella on kymmeniä tapahtuman teemaa tukevia elämyksellisiä pisteitä ja kojuja: erilaisia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä palveluita, aisteja helliviä hierontoja ja hoitoja, vesiliikuntaa sekä muita pehmeitä liikuntamuotoja. Festivaali panostaa myös kiireettömiin ja laadukkaisiin ravintolapalveluihin. Alkumeri korostaa puhtaan veden merkitystä ja ympäristöarvoja.

Päihteetön festivaali sopii kaikille ja kaikenikäisille. Tapahtumassa on ohjelmaa lapsille, nuorisolle, aikuisille ja ikäihmisille. Alkumeri on kaikkien aistien elämys ja se tarjoaa ohjelmaa aamuvarhaisesta yömyöhään – aamupäivän vesijumpasta iltayön tanssibileisiin upeasti valaistussa ja visuaalisesti näyttävässä ympäristössä.

Sukella Alkumereen ja antaudu veden ja musiikin mielihyväilylle!

Kalevan kisojen lipulla saat viiden euron alennuksen Alkumeri-tapahtuman lippujen hinnoista portilla esittämällä Kalevan kisojen pääsylipun tai passin lipunmyynnissä.

6. - 7.8., Samppalinnan maauimala

Lisätietoa ja lippujen hinnat www.alkumeri.fi
KULTTUURIKUNTOILUN KESKUSPUISTO

Kulttuurikuntoilun keskuspuisto tuo Aurajoen rantamille ja kaupunkitilaan käyttötaideteoksia, kulttuurikuntoilureittejä, melontaa ja soutua, tapahtumia sekä Unelmapuiston.

Melonta- ja soutumahdollisuuksia Aurajoessa lisätään ja joen rannoille pystytetään liikkumaan innostavia käyttötaideteoksia. Jokirannoille luodaan myös karttareitistö, jossa erilaiset kulttuurisisällöt ja kuntoilureitit yhdistyvät. Reitistö tulee sisältämään esimerkiksi turkulaisia ihmeitä, romantiikkaa, kaupunkitarinoita, patsaita, arkkitehtuuria, musiikkia ja historiaa. Urheilupuistoon rakennetaan erityisesti lapsille, nuorille ja senioreille suunnattu Unelmapuisto, jonka ensimmäiset osat valmistuvat vuonna 2011.

Kulttuurikuntoilun keskuspuisto esittäytyy kulttuuria ja liikuntaa yhdistävissä tapahtumissa koko vuoden. Tapahtumissa eri kohderyhmille esitellään kulttuurikuntoilumahdollisuuksia, kuntoillaan joella ja sen rannoilla taidetta ja kulttuuria yhdistellen sekä tutustutaan kaupunkilaisten unelmiin ja kaupungin historiaan niin jokirannassa kuin Urheilupuistossakin.

Päätoteuttajina toimivat Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskus ja Liikuntapalvelukeskus yhteistyötahoinaan Turun kaupungin Ympäristö- ja kaavoitusvirasto, Kiinteistöliikelaitos, Nuorisoasiainkeskus, Sosiaali- ja terveystoimi ja monet turkulaiset organisaatiot.

Kokonaisuus valmistuu vuoden 2011 aikana ja jää kaupunkiin kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeenkin.

www.kulttuurikuntoilunkeskuspuisto.fiKIRKOLLISET KISAILTAMAT hotelli Marina Palacessa la 6.8.2011 klo 20.45

Kalevan kisojen oheisohjelmana jo perinteeksi muodostuneet Kirkolliset Kisailtamat järjestetään lauantaina 6.8. klo 20.45 hotelli Marina Palacen Submarina-juhlatilassa Aurajoen rannalla, Linnankatu 32, käynti Ursininkadun puolelta.

- Tuomme Kirkollisissa Kisailtamissa kristillisen arvomaailman rennolla otteella yleisurheilun suomenmestaruuskisojen yhteyteen, Kisailtamat –idean isä ja juontaja, Sana-lehden erikoistoimittaja Olli Karhi sanoo.

Kirkollisia Kisailtamia on järjestetty Kalevan kisojen yhteydessä satunnaisesti Hämeenlinnan kisoista 1988 lähtien. Viime vuosina tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa osana vuoden tärkeintä kotimaista yleisurheilujuhlaa, Kalevan kisoja.

- Urheiluväki on ottanut hienosti vastaan tämäntyylisen kristillisen tarjonnan, Karhi kiittelee.
Kirkollisten Kisailtamien esiintyjälista on aina ollut lyhyt, mutta komea. Mukana ovat olleet muun muassa maailmanmestari Tero Pitkämäki, keihäänheiton kultasormi Leo Pusa, selostajalegenda Antero Mertaranta, juoksija Jussi Utriainen, suomalaisen musiikkitaivaan tämän hetken kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva laulaja ja lauluntekijä Juha Tapio sekä nykyään gospelmuusikkona kirkkoja kiertävä Joel Hallikainen.
Turun Kalevan kisojen Kirkollisia Kisailtamia tähdittävät haastateltavaksi lupautunut urheilukirurgi Sakari Orava sekä muusikot Erkki Liikanen ja Jussi Pyysalo. Kirkollisen tervehdyksen tilaisuuteen tuo Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen. Kristillistä liikuntayhdistystä, Krisliä, illassa edustaa toiminnanjohtaja Kari Salo. Illan juontaa juokseva erikoistoimittaja Olli Karhi.
Kirkolliset Kisailtamat järjestää Kristillinen liikuntayhdistys (Krisli), Turun Mikaelinseurakunta, Turun Urheiluliitto sekä Sana-lehti.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Edes kolehtia ei kerätä, illan juontaja lupaa.


Kirkolliset Kisailtamat la 6.8.2011 klo 20.45 hotelli Marina Palacen Submarina-juhlatilassa.